С интересни житейски истории Петя Василева и Моника Чочева развълнуваха публиката на „Тя в Плевен“

0
1525

И второто издание на социалния формат „Тя в Плевен“ изпълни мисията си – да вдъхнови и да зареди с вяра и позитивизъм активните и креативни жени на Плевен, които имат потребност да обменят мисли и емоции. Интересни истории от личния си, професионален и обществен живот споделиха Моника Чочева – майка на две деца, главен експерт на Областна дирекция на Държавен фонд „Земеделие” и производител на пчелни продукти и Петя Василева – майка на три деца, зам.-председател на Общинския съвет в Плевен и собственик, управител и педагог в Образователен център „Комлед“.

Моника Чочева посрещна гостите си с пита с мед, а след това сподели с тях какво щастие и удовлетвореност й носи семейното занимание с най-чистите и трудолюбиви същества – пчелите, от които ние, хората, можем да научим много, убедена е тя. Увлечението й по сладкото хоби се ражда още в детството, когато помага на дядо си в многобройните интересни дейности. Днес тя и родът й развиват с много радост и търпение малкия семеен бизнес, за да носят светлина и любов на останалите. Такова е и веруюто на Моника – че всеки ден е за обичане, благодарност към Бог, много усмивки и добри дела. Така възпитава и двете си деца – 10-годишната си дъщеря, която също обича пчеличките, и 2-годишния си син. На общественото поприще енергичната дама също не спира да се раздава. Тя е общински съветник и вярва, че усилията винаги имат смисъл.

Петя Василева

Втората говорителка на „Тя в Плевен“ – Петя Василева, е добре позната на плевенчани отново чрез работата си за другите. Тя също е общински съветник, зам.-председател на Общинския съвет в Плевен и председател на Комисията по култура в него. В натоварения й график винаги има място за нова кауза, в която да вложи усилия, защото вярва, че ако човек не работи за другите, храни егоизма в себе си. Петя е убедена, че няма невъзможни неща, което е провокирано в не малка степен от зодията й – Козирог. Определя се като работохолик, който обича да вижда около себе си също активни хора.

Не харесва мрънкането, вайкането и оплакването и предпочита да възприема трудностите като задачи, които трябва да бъдат решени. Убедена е, че време има за всичко, просто е необходимо човек да се научи да го разпределя. Твърди, че всяка жена трябва да отделя ежедневно часове за себе си, за да изглежда добре, да се чувства добре и да пръска искри, с които да заразява и увлича другите. Петя не обича да стои в зоната си на комфорт, затова постоянно си поставя предизвикателства, които да я водят напред и да й дават възможност да разкрива все по-пълно потенциала си.

С времето е изградила своя работеща формула за управление на хора в своя образователен център „Комлед“ – поощрение, подкрепа, вдъхновение и работа в екип. Като учител пък знае, че човек, който не обича децата, не е в състояние да ги изслушва, разбира и мотивира да мислят самостоятелно и да се развиват, е объркал професията си.

След споделените откровения от двете дами присъстващите имаха възможност да им задават въпроси, които продължиха и по време на неформалната част от вечерта. Домакин на събитието беше кафе „Бордо“.

„Тя в Плевен“ дава възможност на активни момичета и жени от града и от различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали, и успехите, които са постигнали.

Социалният формат е създаден в Пловдив от Академия „Екатерина Каравелова“ през юни 2018 г. с цел да вдъхновява и спомага за сформирането на общности, където всяка жена може да намери подкрепа. Сега „Тя в …“ обединява над 20 доброволци, които редовно организират форматите в Пловдив, Варна, Габрово, Велико Търново, Сандански и др.

Събитието в Плевен се организира на доброволчески принцип от Николайка Цонева, Петя Василева, Диана Тотинска и Ралица Петрова. Медиен партньор е „Духът на Плевен“ (spiritofpleven.com).

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here