С рекордните 20 постановки Кукленият фестивал „Шарено петле” вдига завеси в Плевен за четвърти път

0
340
Четвъртият фестивал за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле”

С рекордните в историята си 20 постановки вдига завеси днес Четвъртият фестивал за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле”, който ще се състои в Плевен. Официалното откриване ще се състои в 18.00 часа тази вечер пред сградата на Драматично-кукления театър „Иван Радоев”, съобщиха на среща с журналисти представителите на съорганизаторите Стефка Григорова – директор на дирекция „Хуманитарни дейности” в Община Плевен, директорът на ДКТ „Иван Радоев” Васил Василев и селекционерът на Фестивала Калина Вагенщайн.

Културното събитие ще се проведе в пет поредни дни на различни сцени в Театъра и парка на Регионалния исторически музей. Представленията ще покажат разнообразие от стилове, с което ще се демонстрират богатите възможности на кукленото изкуство. Амбицията на организаторите е да има сериозно международно участие, но поради ограниченията, свързани с пандемията, то ще се осъществи най-вероятно следващата година. За първи път част от програмата ще бъде изнесена в градовете Славяново и Долни Дъбник, което разширява периметъра на Фестивала.

С всяко следващо издание „Шарено петле” се утвърждава и надгражда, което поставя Плевен на картата на големите дългогодишни куклени фестивали в страната, сподели удовлетворението си директорът на ДКТ „Иван Радоев” Васил Василев.

В първия ден на програмата малчуганите могат да гледат спектакъла за един зрител „Театромат” от 16.00 часа, след откриването в 18.00 ч. за възрастни ще бъде представена премиерата на ДКТ „Иван Радоев” „Ученикът на смъртта” от 19.00 часа, а от 21.00 часа (също само за възрастни) – „Упс, аз ли го казах?”. И трите  постановки ще се играят в Театъра.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here