С Почетна награда на ЮНЕСКО е удостоена плевенската художничка Майя Ананиева 

0
274
Майя Ананиева

Художничката Майя Ананиева – ръководител на Артшкола „Колорит“ – Плевен, е удостоена с Почетна награда на ЮНЕСКО – Франция  за 2023. Призът се връчва за популяризиране на артистични практики сред деца и младежи и за изключително успешното представяне на нейните възпитаници в Международната изложба „Семената на художниците“ в град Троа – Франция.

Почетна награда получава и Артшкола „Колорит“ за изключителните успехи в международния конкурс. В това издание младите художници и техният артпедагог завоюваха най-високото отличие – „Почетен медал“ и Сертификат на ЮНЕСКО, 10 деца са носители на наградата „Номиниран автор“, 5 деца получават награда „Селектиран автор“, 68 са авторите със Сертификат „Спомени за бъдещето“, чиито творби ще бъдат съхранявани като  художествено наследство на човечеството и свидетелство за културното многообразие на младите хора по света. Те ще бъдат дигитализирани като съкровище, което може да бъде видяно от много хора по света, в обявената вече Обсерватория на ЮНЕСКО за художествено образование в град Троа – Франция.

Международната изложба ще бъде открита на 3 юни 2023 година в Центъра на ЮНЕСКО в Троа – Франция. Печелившите артистични творения ще бъдат представени в Музея на ЮНЕСКО в Троа. Артшкола „Колорит“ – Плевен за поредна година е фаворит в тази престижна световна артизява.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here