С “Концерт на победителите” ще бъде открит 9-ят Международен фестивал на китарата “Плевен” 2023

0
241
концерт

С “Концерт на победителите” ще бъде открит 9-ят Международен фестивал на китарата “Плевен” 2023. Музикалното събитие е на 7 декември, четвъртък, от 19 ч., в зала “Катя Попова”.

В концерта ще участват Плевенската филхармония и солистите Антоан Гереро (Франция) – китара, и Георги Димитров – Жожо – китара. В програмата са включени Концерт № 1 за китара и оркестър, оп. 99, от Марио Кастелнуово – Тедеско и Концерт за китара и оркестър W501 от Ейтор Вила – Лобос. Диригент ще е Вилиана Вълчева.

9-ят Международен фестивал на китарата “Плевен” 2023 ще се проведе от 7 до 10 декември 2023 г. в Плевен. В конкурсната програма са записани 123 участници от България, Белгия, Великобритания, Германия, Гърция, Италия, Полша, Португалия, Румъния, Франция и Швейцария. Концертната програма е впечатляваща и разнолика, форумът и тази година ще даде възможност на публиката да се наслади на китарното изкуство в почти всичките му направления, уверяват организаторите от Сдружение ”Изкуството до мен” с председател Николай Михайлов, Читалище “Лик” – Плевен, и НУИ „Панайот Пипков“ – Плевен.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here