С интерактивни игри и попълване на лексикон учениците от НУ „Отец Паисий“ – Плевен, отбелязаха Международния ден на розовата фланелка

0
396
НУ

Тази седмица НУ „Отец Паисий“ – Плевен, отбелязва Международния ден на розовата фланелка – 24 февруари, който заклеймява тормоза в училище. С помощта на интерактивни игри първокласниците научиха, че информацията, която разменят помежду си, може да бъде вярна и невярна, че когато бъркат в преценката си, се оказват в ролята на счупения телефон, а това може да нарани човека, за когото се тиражира невярното съобщение.

Второкласниците обсъждаха какво е да си различен, да се чувстваш излишен и пренебрегнат за това, като играха играта „Излишен предмет“.

Когато в общуването между хората няма хармония и чуваемост, когато не се вслушват един в друг и не зачитат гледните си точки, те звучат като разстроен оркестър – до този извод стигнаха третокласниците с помощта на играта „Оркестър“.

Четвъртокласниците пък разсъждаваха над въпроса какво е да се подведеш по мислите и действията на другите, да копираш сляпо тяхното поведение и накъдето те поведат, натам да тръгнеш.

Накрая учениците отговориха на въпроси за училищния Розов лексикон, като влязоха в ролята на счупен телефон, излишен предмет, разстроен оркестър и кон с капаци. Споделените чувства, мисли и желания те записаха на розови листчета и залепиха в коридорите на училището. Най-интересните бяха публикувани в електронна книга, качена в сайта на училището и на Фейсбук страницата му.

Линк към Розовия лексикон:

https://read.bookcreator.com/U2DvLPg22zQJrfNsAzu93scxGbL2/tLguhVOGR1e74RRmK82GbQ

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here