С голям концерт “Вярваме в музиката” ще бъде открит IX-ят Международен фестивал на китарата “Плевен” 2023  

0
470
Концерт китари

С голям концерт “Вярваме в музиката” ще бъде открит IX-ят Международен фестивал на китарата “Плевен” 2023. Събитието ще е на 22 юни, от 19 часа, в двора на Регионалния исторически музей.

Първи на сцената ще излязат китарните ансамбли при читалище “ЛИК” – Плевен, и НУИ “Панайот Пипков”- Плевен, с ръководители Николай Михайлов, Милена Грамова – Михайлова и Стефанос Димитриу. Официалното откриване на форума ще е в 20 ч. с изпълнения на Плевенски китарен ансамбъл с художествен ръководител Николай Михайлов и диригент Пламен Марков при НУИ “Панайот Пипков”. Специално участие ще имат Смесен хор “Звъника” с художествен ръководител и диригент Иванка Делийска, Момчил Иванов – ударни инструменти, и Борислав Ковачев – соло китара.


Китарният ансамбъл за възрастни “Сеньорите” ще се изяви в 20,30 ч. Специално участие ще имат Венелин Андреев и негови ученици от класа по поп и джаз пеене към НУИ “Панайот Пипков”, Момчил Иванов – ударни инструменти, и Костадин Шотев – вокал.


Ансамбъл електрически китари “ЛИК” ще се срещне премиерно с публиката в 21 ч., като и тук специално участие ще има Момчил Иванов – ударни инструменти.

С рецитал на соло електрическа китара ще зарадва своите почитатели Александър Киров – в 21,30 ч., а в 22 ч. на сцената излизат атрактивните и обичани Александър Колев (вокал и китара) и Борислав Ковачев (соло китара).

Входът за концерта е свободен.

IX-ят Международен фестивал на китарата “Плевен” 2023 тази година включва Лятна китарна академия и концерти (24 – 30. 07. 2023 г.) и Международен присъствен конкурс и концерти (07 – 09. 12. 2023 г.) Организатори на престижния музикален форум са Сдружение ”Изкуството до мен” с председател Николай Михайлов, Читалище “Лик” – Плевен, и НУИ „Панайот Пипков“ – Плевен.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here