артшкола

С 263 национални и международни награди за 2021 г и весел празник „Артшкола „Колорит“ – Плевен, посреща своята 30-та годишнина. Отличията ще бъдат връчени тържествено пред входа на читалище „Съгласие 1869“ на 17 юни от 18 часа.

Престижните награди са спечелени от участията на децата от Школата в световни и международни конкурси в Япония, Израел, Иран, Бангладеш, Франция, Португалия, Германия, Русия, Украйна, Беларус, Полша, Словения, Румъния и България. Талантливите плевенски деца под ръководството на своя артпедагог Майя Ананиева станаха носители на най-високите отличия –  Гран при, на Златни, Сребърни и Бронзови медали, Специални призове, сертификати, дипломи и грамоти за високи постижения.

Творбите на наградените автори влязоха в луксозни арткаталози на победителите, станаха част от  колекциите на световни детски галерии под егидата на ЮНЕСКО, ще бъдат съхранявани като артистична памет на човечеството и ще бъдат показвани в различни краища на света. Произведенията на плевенските деца се превърнаха в емблеми на международни конкурси в Германия, Иран, Бангладеш, Русия, Украйна, България  и бяха отпечатани като рекламни плакати и картички, принтирани са върху тениски с благотворителна цел.

В трудния за цял свят период на пандемията от Ковид – 19 ателието на Школа „Колорит“ в голяма част от времето беше затворено за присъствено обучение и премина на онлайн обучение. Въпреки това бяха постигнати внушителни резултати, които са доказателство, че когато младите творци са мотивирани и вдъхновени от своя арт педагог и всеотдайността на своите родители, чудесата се случват.

На предстоящия празник под мотото „30 години свят от цветни чудеса“ децата ще пуснат цветни балони с пожелание новите им мечти да полетят и да станат реалност, а така и символично ще отпразнуват 30-годишния юбилей на Артшкола „Колорит“. Събитието ще се реализира съвместно с читалище „Съгласие 1869“, защото почти половината от история на Школата е преминала в творческо партньорство и вдъхновено сътрудничество с него.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here