Румяна Халачева представя книгата си „Дълбините на древността“ в Плевен

0
428
Румяна Халачева

Книгата „Дълбините на древността“ от Румяна Халачева зове за обединение и възраждане на българския дух. Четивото е увлекателен съвременен роман, в който оживяват най-важните моменти от българската история и знакови личности от дълбока древност до наши дни. Кои сме ние, откъде идваме и накъде отиваме, какво е мястото ни в глобалните политически игри, как един човек и един народ могат да променят съдбата си, каква е тайната на здравето и щастието и още много други въпроси намират отговор в тази интригуваща книга.

„Ако се гордеете, че сте българи, ако сте любопитни да научните какво наистина се случва в нашия свят, ако искате сами да творите живота си, „Дълбините на древността“ е вашата книга. Ние трябва да познаваме делата на ония, които са живели преди нас, и да бъдем полезни за онези, които идват след нас като продължители на нашето дело, наследници на това, що е наше. Много е унищожено от нашата история. Ние сме длъжни да раздухваме, а не да гасим искрите, останали от тази история”, убедена е авторката на творбата.  

В книгата са възродени най-важните събития от българската история, довели ни до тази метаморфоза – от силен народ, носител на светлината и знанието в древността, до слаб и обезверен народ, попаднал в плен на ниските страсти. Подсказани са и някои начини за излизане от безизходното ни положение. Финалът е силен и оптимистичен, вдъхващ вярата, че всичко е в нашите ръце и промяната може да бъде извършена леко и бързо.

„Дълбините на древността“ е писана шест години и е редактирана още две. Авторката й изпраща послание към читателите: да възпитават в себе си добри черти на характера и стремеж към самоусъвършенстване, както и да градим колективен дух. Когато се сдобием с правилно виждане на нещата, с по-добър вкус, по-мащабно и дългосрочно мислене и се научим да правим най-доброто, на което сме способни, тогава българският дух ще се разпали отново, убедена е Румяна Халачева.

Представянето на книгата и среща с авторката ще се състоят на 2 ноември от 18 часа в кафе „Бордо“ (ул. „Сан Стефано 14“) в Плевен. Входът е безплатен.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here