Рисунката „Зимна приказка“ на Алекс Димитрова от Артшкола „Колорит“ е отпечатана в „Календар на дъгата 2022“ в Полша

0
612
Колорит

Живописната творба „Зимна приказка“ на деветгодишната Алекса Димитрова от Артшкола „Колорит“ е отпечатана в „Календар на дъгата 2022“ в Полша. Рисунката на плевенчанката краси страницата на месец декември в луксозния календар на едноименния 19-ти Международен конкурс, провел се в град Тиши в Полша. Малката художничка беше отличена с най-високото отличие – „Специална награда“, в конкуренция с близо 2 300 творби на деца от различни страни.

С „Почетна награда“ от форума са отличени четири деца от школа „Колорит“. Това са Боримир Лазаров – 6 г., Дивна Обретенова – 9 г., Радостин Кралев – 14 г. за своите „Зимни импресии“ и Таня Косташка – 11 г. за творбата „Златна есен“.

Ежегодно  журито подбира 12-те най-добри рисунки, за да бъдат отпечатани в международния „Календар на дъгата“. Конкурсът се организира от Младежкия дом на културата – 2 в Тиши и Регионалния институт за култура в Катовице. “За мен като артпедагог е чест и признание, че всяка година, когато участваме в тази международна надпревара, рисунка на дете от школа „Колорит“ печели и заема достойно място в престижното издание на „Календар на дъгата“, споделя Майя Ананиева.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here