Ретроспективна изложба “Картини от миналия век” реди Митко Събев в Къщата на художниците в Плевен

0
584
Митко Събев

Ретроспективна изложба “Картини от миналия век” ще подреди художникът Митко Събев в Къщата на художниците в родния му Плевен на 21 януари. Творецът ще представи около 50 работи, изпълнени в различни техники. Почитателите на изобразителното изкуство могат да видят експозицията от 17,30 часа.

Авторът живее и твори от над 20 години в чужбина, а през 2018 г. беше първата му самостоятелна експозиция в града. Тя се казваше „Отрязъци“ и представи рисунки и керамични пластики. През 2020 г. отново се срещна с плевенската публика.

Той е завършил висше художествено образование в България, а след това специализира в Германия и Америка. От 2004 г. работи в Германия в областта на съвременните пластични изкуства. Плевенчанинът има участия в изложби в Швеция и Германия. Негови творби са притежание на частни колекции в САЩ и Европа, Северна Америка, Африка и Австралия.

Освен творец на свободна практика, той е и преподавател по съвременна керамика в Германия и Австрия от години. За себе си казва, че е художник номад, който твори по време на своите непрекъснати пътувания по света.

През 2016 г. става член на плевенското Дружество на художниците и на Съюза на българските художници.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here