Разнообразни концерти, изложби и празнична заря ще зарадват плевенчани за Празника на града

0
735
Параклис-мавзолей

С тридневни прояви Община Плевен ще отбележи Празника на града – 15 май. Инициативите започват на 14 май, петък, с традиционната Нощ в музеите и галериите, в която ще се включат Къщата на художниците, Артцентър „Плевен“, ХГ „Илия Бешков“, ХГ Дарение „Колекция Светлин Русев“, Регионалният исторически музей, Панорама „Плевенска епопея 1877“ и Артцентър 3 – Творителница О`Писменехъ. Общински хор „Гена Димитрова“ с диригент Анелия Дечева ще зарадва многобройните си почитатели с музикалния спектакъл „Духовни песни“, който включва източноправославни песнопения и западноевропейски духовни песни. Водещ ще е актьорът Димо Дешев. Музикалното събитие започва в 20,30 часа в двора на Регионалния исторически музей.

Тържественият ритуал на 15 май, събота, започва в 11.00 часа на площад „Възраждане“. За празника ще бъде открита и изложба фотографии от побратимени градове под надслов „Плевен празнува с приятели“. В 11.30 часа отново на площад „Възраждане“ започва концерт с участието на Общински хор „Гена Димитрова“, вокална група „Арлекино“ при НЧ „Съгласие 1869“ и Биг бенд „Плевен“. Празничният концерт вечерта е от 20.30 часа с изпълненията на квартет „Интро“, след които на сцената ще излезе любимата на всички Тони Димитрова. По случай празника ще има и пъстра заря.

Тони Димитрова

В третия от празничните дни в 10.00 часа на Моста в парк „Кайлъка“ започва Ден на предизвикателството. За 11.00 часа е предвидено началото на концерта на хор „Звъника“ с диригент Ваня Делийска на пл. „Възраждане“, на Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Нашенчета“ и на Мажоретния състав при Центъра за работа с деца. Концертът на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“ ще започне на централния площад в Плевен от 20.30 часа.  

Северняшки ансамбъл "Иван Вълев"
Северняшки ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here