“Разкрасиха” с цветни драсканици Къщата на художниците в Плевен

0
529
Къща на художниците

“Разкрасиха” с драсканици Къщата на художниците в Плевен (ул. “Димитър Константинов” 17). Артцентърът за пореден път се сдоби с разноцветни изображения с неясно послание, които неизвестен автор е решил, че трябва да бъдат създадени точно там. Този път предпочитанията са към цикламените тонове, с които щедро е омазано информационното табло пред сградата. В момента там има плакат за чудесната изложба на известния плевенски художник и преподавател в Националното училище по изкуствата “П. Пипков” в Плевен Валентин Асенов – Хъкъла, която може да бъде посетена до 19 януари.

Вандалската проява върху сградата е поредна. Във времето с различни цветове графити и бои се упражняват несръчно многобройни нереализирани “творци”. Районът на красивата галерия, която има прилежащ двор, но без ограда, често е предпочитано място за нощни сбирки на хора в нетрезво състояние, които без задръжки дават воля на физиологичните си нужди. Наоколо няма камери за видеонаблюдение, което е още един плюс за незачитащите общоприетите обществени норми на адекватно поведение.

Стопанинът на сградата – Община Плевен, за пореден път ще отдели средства за привеждането й в нужния вид, но проблемът в дългосрочен план ще остане, ако не се потърсят други решения за респектиране на нарушителите.    

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here