Психотерапевтът Кремена Станилова представя третата си книга за себепознание в Плевен

0
537
Кремена Станилова

Психотерапевтът Кремена Станилова ще представи третата си книга „Духовността като шанс. Изкуството да превръщаш кризите в пробиви“ в Плевен. Срещата с публиката ще е на 26 ноември, събота, от 11,30 ч. в камерната зала “Гена Димитрова” (в сградата на Регионална библиотека “Христо Смирненски”).

“Това е книга-провокация за размисъл и промяна чрез разширяване на гледната точка по темите за смисъла, властта, контрола, смирението, любовта, даването, вземането, доверието, недоверието, агресията, илюзиите, навиците, болестите, манипулациите, злото, доброто, прошката, възмездието и други. Именно привързаността ни към вярвания и гледни точки ни завлича в собственото ни блато. И точно в момента на отказването от тези привързаности и смяната на гледната точка е онзи пробив в кризата, който ни оттласква напред в живота. Това всъщност е духовността като шанс и изкуство да превръщаме кризите в пробиви”, пояснява авторката .

Книгата съдържа три части, като втората може да служи и като наръчник за личностова работа, тъй като съдържа точните въпроси, които може да отведат читателя до точните отговори, а те да се превърнат в неговите инструменти за пробив в трудни и неразрешими ситуации.

“Какво за мен е духовността? Духовността е нашето умение и готовност да погледнем към едно събитие от различни ъгли, без да залепваме в нашата обичайна гледна точка. Духовността е умение да се движим в противоположностите, без да губим връзка с центъра си. Духовността е и умение да се отказваме от привързаностите, без да губим човечността си. Духовността е и смелостта да слизаме в Долната земя, за да се запознаем с демоните си, без да ги убиваме. После да се качим на Горната земя, за да заживеем с това познание. Само така можем да превръщаме кризите в пробиви… Духовността е мъдрост, с която Бог ни е пратил на тази земя! Как я губим и как можем да си я върнем?”, задава важни въпроси и поднася техните отговори психотерапевтът Кремена Станилова.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here