Психологът Биляна Вълчева представя книгата си “Психосоматична терапия”

0
468
Психосоматична терапия

Психологът Биляна Вълчева представя книгата си “Психосоматична терапия”. Срещата със заинтересованите от тази тематика ще е днес, 23 май, от 17,30 ч, в ХГ Дарение “Колекция Светлин Русев”. Книгата е базирана основно на техники за преодоляване на психосоматичен симптом и е продължение на първата й творба „Травмата – сестра близнак на болестта“. 

“Каквато и клинична модалност да практикуваме като специалисти, всички ние седим пред дихателно и динамично тяло. Тази книга е предназначена да помогне на терапевти и клиенти да включат всички различни видове соматично съзнание. Например, има модели на дишане, промени в кожата, движения на очите, поза и фини движения и жестове, които изразяват настроения, чувства и вътрешни пейзажи и можем да се научим да ги изучаваме и ефективно да работим с тях”, споделя в аванс авторката.

Недоспиването, обмислящите мисли, притесненията за семейството или бъдещето, скръбта и травмата са опустошителни здравни ефекти. Тялото е атакувано и не можем да го излекуваме само с ума – трябва да стигнем в по-дълбок план, а именно – до нашите най-първи спомени, осъзнати или не, подчертава авторката.

И добавя: “Клиницистите знаят, че травма, стрес, безпокойство и депресия могат да катапултират клиентите в безброй симптоми, включително безсъние, раздразнителност, емоционална дисрегулация, тревожност, пристъпи на паника, депресивни чувства на тялото и Повече. Лесно е да се мисли, че човек може да излекува тези симптоми сам чрез работа с мисловни модели и емоции. Симптомите са на тялото. И все пак рядко обмисляме тялото като източник на изцеление и вдъхновение. ”

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here