Професионалният боксьор Йосиф Панов – Пепелянката е новият почетен гражданин на Община Плевен

0
106
Йосиф Панов - Пепелянката
Снимка: mma.bg

сиф ПС пълно единодушие на присъстващите в залата 34 общински съветници Общинският съвет на Плевен прие решението да удостои със званието „Почетен гражданин на Община Плевен“ професионалния боксьор Йосиф Панов – Пепелянката. Предложението бе първа точка в дневния ред на днешното заседание и е внесено от председателя на местния парламент доц. д-р Иван Малкодански. Преди това то бе обсъдено и подкрепено от Комисията по Наредба № 11 на ОбС – Плевен, за удостояване със званието „Почетен гражданин на Община Плевен“.

Йосиф Панов е на 26 години и вече има зад гърба си 23 победи. Шампион е на България през 2018 г., интернационален шампион през 2021 г. и световен шампион през 2023 г. Йосиф Панов е роден на 14.04.1996 г. Възпитаник е на Спортно училище „Георги Бенковски“ – гр. Плевен, семеен е, с две деца. Започва кариерата си в аматьорския бокс през 2008 г., където е златен медалист от републикански шампионат и носител на бронзово отличие от европейско първенство в Унгария. Представлява България на Световното първенство по бокс в Казахстан през 2013 г., като същата година печели и приза за най-добър боксьор на страната ни. Професионалната си кариера започва през 2014 г. До момента има 28 мача с 25 победи и 3 загуби. В периода 2021 – 2023 г. Панов е боксьор номер едно на България, в момента е втори след Кубрат Пулев. През 2021 г. Йосиф Панов печели приза „Най-красив нокаут“ на Световната боксова организация с победата си над французина Муса Гари в Пловдив.

Почетното звание на Йосиф Панов ще му бъде връчено на тържествено заседание на Общинския съвет на 15 май – Празника на Плевен, от председателя на Общинския съвет и от кмета на Община Плевен.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here