Продрум Димов представя в Плевен книгата си “За него, живота…” за поета Никола Вапцаров

0
538
ХГ
ХГ Дарение "Колекция Светлин Русев"

Продрум Димов ще представи книгата си “За него, живота…”, посветена на големия български поет Никола Вапцаров. Срещата се организира от Международно творческо сдружение „Сцена на духовността“ и ще се състои на на 27 април, в ХГ Дарение „Колекция Светлин Русев“, от 16.30 часа.

В творбата авторът рисува образа на Вапцаров и говори за влиянието му върху поколения българи, застъпена е и темата за „македонизма“ на поета. Димов споделя своето поклонение пред личността и творчеството на поета, разказва за персоналнити си усещания от неговата майка – Елена Вапцарова. Описани са разговорите му с Иван Динков, притежател на Национална литературна премия „Никола Вапцаров“, и с Йордан Каменов, публицист и книжовен критик, ценител на Вапцаров. Поместена е и преписка с поета Христо Радевски.

Продрум Иванов Димов е роден на 1 февруари 1933 г. в с. Лесичово, Пазарджишко. Има полувисше педагогическо образование. Бил е учител и директор на основно училище, заместник-директор на прогимназия. Написал е двадесет поетични книги за деца, три стихосбирки за възрастни, сборници с разкази, епиграми, очерци. Автор е на поредица с художествено-документални книги.

Дългогодишен секретар е на Клуба на дейците на културата в Пазарджик и е провел голям брой срещи с изтъкнати български поети, писатели, актьори, художници, публицисти и музикални дейци. Член е на Съюза на българските писатели.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here