Призови места спечелиха Марина и Никола Кацарски от Националния конкурс „От Коледа до Васильовден“ 2021

0
588
Марина и Никола Кацарски

Призови места спечелиха 11-годишните Марина и Никола Кацарски от Националния конкурс за народно приложно изкуство „От Коледа до Васильовден“ 2021 г. Марина е удостоена с първо място, а Никола е класиран на трето в категория “Етнография, раздел “Апотропейни предмети”, подраздел “Сурвакарски торбички”.

Конкурсът се организира ежегодно от Националния дворец на децата и Министерство на образованието и науката. Той е част от Календара на МОН за изяви по интереси и има за цел да съхрани и популяризира българските народни обичаи, да стимулира интереса на учениците към богатото наследство на народното приложно изкуство.

Двамата млади плевенски творци не спират да развиват талантите си и да жънат успехи на престижни артфоруми. За 2020/2021 учебна година Никола е отличен с над 27 призови места, като 17 от тях са от престижни международни конкурси, а за същия период Марина има завоювани над 20 призови места, 11 от които са от престижни международни конкурси за рисунка.

Чаровните близнаци усъвършенстват уменията си в сферата на изобразителното изкуство в Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“ в Плевен.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here