Приемни изпити за Балетната школа и Вокална група „Арлекино“ ще се състоят в края на септември

0
454
Читалище

Приемни изпити за Балетната школа и Вокална група „Арлекино“ при читалище „Съгласие 1869“ ще се състоят в края на септември. Желаещите за се занимават с балет могат да се явят на 27 и 28 септември, в балетната зала в читалището – от 16,30 ч. до 19 ч.

Прослушването на кандидатите за Вокална група „Арлекино“ и за индивидуално вокално обуение ще се състои на 28 и 29 септември, от 17 ч. до 19 ч в залата на състава.

Настоящ художествен ръководител на 67-годишната Балетна школа в Плевен е Маня Николова, а преподаватели са Валя Козовска, Оля Стоянова и Вилиана Тодорова. Над 6 500 деца са преминали през школата от създаването й до днес. Учителката на учителките, тази, която с финес, вкус към изящното, много любов и малко твърдост възпитава тези качества в поколения плевенски деца, е Виолета Радева.

Тя 38 години е художествен ръководител на Балетната школа при НЧ „Съгласие 1869“ и е създател на Студиото за класически танци към нея. Носител е на орден „Кирил и Методий“ I степен и на званието „Заслужил гражданин на Плевен“.

Ръководител на Вокална група „Арлекино“ е Виолета Боянова, а вокален педагог – Анелия Дечева. Децата представиха за пръв път Плевен на четвъртото издание на Националния фестивал „Детска мелодия на годината“ 2021 г. Песента, с която талантливите изпълнители се конкурираха с останалите финални предложения, е „Чиста обич“ – по музика и аранжимент на Георги Милтиядов и текст на Теодора Вълева. 

Видеото към песента е дело на Надя Ботева, Ивелин Станев и Симона Николова и беше заснето в първия учебен ден (15 септември) на 2021 г. в СУ „Иван Вазов“ и в Панорама „Плевенска епопея 1877“. В ролята на любимата учителка във видеото е Виолета Боянова, а Георги Милтиядов се изяви в една от най-присъщите си роли – тази на пианист.  

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here