Престижни награди от конкурс в Япония спечелиха деца от Артшкола „Колорит”

0
639
Артшкола

Три деца от Артшкола „Колорит” спечелиха престижни награди от 27-мия Световен конкурс за детска рисунка IE-NO-HIKARI, провел се в Токио, Япония, информира тяхната преподавателка Майя Ананиева.

Калояна Христова

Сребърен приз е присъден на седемгодишната Калояна Христова – 7 г., за живописната й творба „Вълк”, изпълнена с маслен пастел. Бронзов приз спечели Ева Георгиева – 7 г., за рисунката си „Портрет”, изпълнена в техника сух пастел. С Почетен приз е удостоена 12-годишната Полина Петрова за пастелната си творба „Птица”.

Ева Георгиева

Рисунките на талантливите плевенски момичета са публикувани в луксозния каталог на победителите. Конкурсът се организира от IE-NO-HIKARI Association – Япония. В това негово издание се състезават 18 593 творби на деца от 73 страни от различни континенти на възраст от 6 до 15 години. Президентът на IE-NO-HIKARI е изпратил Поздравително писмо до ръководителя на Арт школа „Колорит” Майя Ананиева и е отправил покана за участие на млади плевенски таланти в 28-тото издание на престижния японския артфорум.

Полина Петрова

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here