Премиера на комедията “Благородният испанец” представя ДКТ “Иван Радоев

0
477
Благородният испанец

Премиера на комедията “Благородният испанец” от един от най-четените английски автори на миналия век – Съмърсет Моъм, представя ДКТ “Иван Радоев“ днес, 21 декември, от 19 часа. Режисьор е Асен Блатечки, участват актьорите Станимир Гъмов, Румен Угрински, Даниел Пеев/ Петьо Петков – Шайбата, Цветомир Иванов/ Стефан Рядков, Албена Павлова, Невена Бозукова, Жанина Стоилова и Мария Илиева. Музиката е на Константин Цеков от ФСБ, специалният грим – на София Ракова, сценограф е плевенчанката Анелия Райкова, а костюмите са дело на Лиляна Гергишанова.

Пиесата разказва за група английски туристи, заминали на екскурзия за Испания, където се натъкват на странна местна особа . Той е испанец и освен че танцува страстно фламенко и страстно може да мрази и даобича, се оказва влюбен във вдовица. Тя обаче отблъсква всичките му по-напористи предложения и го заблуждава, че някой от групата туристи е неин съпруг. Объркването става пълно, когато испанецът отива при всеки един от англичаните със страстната молба за ръката на жена му.

Ясно е, че под „съпруга” всеки разбира „собствената си“ и в един момент испанецът се оказва сред гора от ръце – и с мисълта, че се бори само за тази на истинската вдовица. Както се предполага, лудостта е пълна, а отвъд смеха е и сериозното разсъждение за семейството, човешките отношения, истината и лъжата между двама души, които твърдят, че се обичат…

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here