Премиера на детския спектакъл „Аз си знам“ предстои в Драматично-куклен театър “Иван Радоев”

0
200
Аз си знам
Афиш: ДКТ "Иван Радоев" - Плевен

Премиера на детския спектакъл „Аз си знам“ предстои в Драматично-куклен театър “Иван Радоев” в Плевен. Първите срещи с публиката ще са на 17 април от 18 ч. и на 20 април от 11 ч.

Представлението е създадено специално за първия учебен ден и поставя големите въпроси за смисъла от училището, за новото начало, за порастването – все теми, пред които е изправено всяко дете.

Автор и режисьор е Маргарита Костова, която участва в спектакъла заедно с Ирена Ненчева. Сценографията е на Ясен Григоров, а музикалната среда е създадена от Music Bank.

Спектакълът разказва за едно малко момиченце, за което това е поредният слънчев и безгрижен ден. Но точно тогава родителите му съобщават, че е на прага на нещо ново и голямо – ще става ученичка! Като всеки човек, изправен пред неизвестното, и малкото дете изпада в паника. Какво ли означава да си ученик? Трябва ли да се превърнеш в нещо изведнъж? Това да не би да е някаква зараза?

Момиченцето засипва с въпросите си цялото си семейство: баба, дядо, майка и баща, дори малко по-големия си брат, но те всички заедно ѝ дават необходимата подкрепа, за да се справи с новото начало.

Представлението е подходящо за деца от 5 г. до 8 г.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here