Прекрасната цигуларка Лия Петрова ще е солист в концерт на Плевенската филхармония

0
354
концерт

Прекрасната цигуларка Лия Петрова ще е солист в концерт на Плевенската филхармония. Музикалното събитие ще е на 2 февруари (четвъртък), от 19 часа, в Концертната зала „Емил Димитров“ на читалище „Съгласие 1869“.

В програмата са включени Концерт за цигулка и оркестър от Ж. Сибелиус и Симфония № 3 от Н. Римски – Корсаков. Диригент ще е маестро Христо Павлов.

С концерта започва календарната година, която е част от юбилейния 70-ти Сезон 2022/2023 за Плевенската филхармония. Културният институт ще отбележи важната дата със значими музикални прояви, които ще привлекат вниманието на публиката в Плевен и страната. Предстоящият концерт с Лия Петрова е първото от поредицата събития.

На 17 февруари в Плевен предстои световната премиера на авторски произведения на Христо Йоцов. Публиката ще чуе Празнична увертюра „Плевен 2023“, Концерт за тромпет, тромбон и оркестър със солисти Михаил Йосифов – тромпет, и Велислав Стоянов – тромбон, и Концерт за маримба, ударни и оркестър „Картини от два свята“ със солисти Василена Серафимова – маримба, и Христо Йоцов – ударни инструменти. Диригент ще е маестро Борислав Йоцов. На 21 февруари същият концерт ще бъде изнесен в зала „България“ в София.

На 15 март солистичният оркестър Студио “Примо” с концертмайстор Чавдар Вълков – настоящ концерт майстор и на Плевенската филхармония, обединяват творческата си енергия с маестро Людмил Ангелов – пиано. Концертът ще е в зала “България” в София и ще представят програма, включваща произведения от Дворджак, Щедрин, Пиацола, Копланд, Бакарак, Ангел Заберски – син и др.

На 27 март, в зала “България” в София, ще бъде представен проектът “В света на музиката” със солисти Вероника Тодорова – акордеон, и Веско Ешкенази – цигулка, и диригент Георги Милтиядов.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here