Празник на спорта, здравето и дълголетието за хората от третата възраст и Семейни игри организира Община Плевен

0
520
Спартакисти - спорт

Празник на спорта, здравето и дълголетието за хората от третата възраст и Семейни игри и организира Община Плевен през почивните дни. Първата проява ще е на 15 октомври, събота, от 11 часа, в района на Оркестрината в Градската градина. Събитието е част от Спортния календар на Община Плевен за 2022 г. и се организира от Българска федерация спорт за всички с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта,  по „Програма за развитие на спорта за всички“.


Домакин на спортния празник е Спортен клуб „Спартакисти – спорт за всички“ – Плевен. Освен неговите представители, ще участват и мъже и жени от СК „Кула – спорт за всички“ – Кула, СК „Мрамор – спорт за всички“ – с. Мрамор, и СК „Слънце“ – Плевен. Поканени са и други спортни клубове и танцови групи.

Целта на проявата е да приобщи и насърчи повече хора от тази възраст към системни спортни занимания поне 3 пъти седмично. Основна роля играят и социалните контакти, които спортуващите изграждат помежду си по време на тренировките и спортните прояви.

На следващия ден, 16 октомври, неделя, от 10:30 ч., Община Плевен организира празник „Семейни игри в Градската градина“ – част от Спортния календар на Общината. Проявата има за цел да  популяризира спорта в свободното време, сплотяването на семейството, както и да провокира родителите да играят с децата си и да се ангажират със съвместни дейности.

Всеки отбор ще е съставен от дете и възрастен, които са се регистрирали преди началото на игрите и получават талон. С него трябва да преминат през следните игри, които са без състезателен характер:


Ориентиране в парка по карта с откриване на задачи, които семейството трябва да изпълни на всяка станция;


Стрелба с еърсофт по цел;

Семейна щафета с елементи на футбол, баскетбол и хокей;

Семейна игра на боче;

Семейна игра на удбол;

Семейно теглене на въже;

Семейно скачане с чували;

Семейно ходене по слик-слак лента и преодоляване на паркови препятствия;

Фестивал на хвърчилата –  всяко семейство ще изработи своето хвърчило по време на събитието.

За всеки отбор, преодолял предизвикателствата и събрал печати в талоните, Община Плевен е подготвила награди.

Информация: Община Плевен

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here