Празници на изкуствата “Парцалев” 2022 започват в родния град Левски на великия български актьор

0
322
Георги Парцалев

Празници на изкуствата “Парцалев” 2022 ще се състоят за 18-та поредна година в родния град Левски на великия български актьор. Културното събитие, което привлича посетители и от други населени места, се организира от читалище “Георги Парцалев – 1901” и Община Левски.

Програмата започва на 14 юни, когато приятелите на писателя Дончо Цончев ще разказват интересни истории. Срещата ще е в залата на Община Левски в 17 часа.

Официално откриване на Празници на изкуствата „Парцалев“ 2022 ще бъде на 15 юни с театралната постановка „Криворазбраната цивилизация“ на самодеен театрален състав „Георги Парцалев“ с режисьор Веселин Плачков – баща – в 19.00 ч. Преди това, в 17,00 ч., Галина Гатева от град Левски ще представи своята съвременна и автентична българска бродерия във фоайето на втори етаж в НЧ „Г. Парцелев – 1901“.

На 16 юни – рождения ден на незабравимия актьор, ще се проведе среща „Непознатият Георги Парцалев“ с журналиста Георги Тошев, който ще разкаже за любимеца на поколения българи – в 17,30 ч, в залата на Общината. Постановката  „Вестникар ли?“ на самодейния театрален състав с режисьор Огнян Панайотов при НЧ „Георги Парцалев 1901“ ще бъде представена в 19,30 ч., а в 21,00 ч. ще започне концертът „Децата на Левски пеят“ с участието на Школата за поп и джаз пеене. Събитието ще се състои на откритата сцена пред сградата на Община Левски и е със специалното участие на Боряна Пантелеева.

Гости на Празници на изкуствата „Парцалев – 2022“ на 17, 18 и 19 юни ще бъдат Криско, Малката и Дара, които ще забавляват публиката всяка вечер, от 18.30 ч., на откритата сцена, информират от пресцентъра на Община Левски.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here