ПП „Има такъв народ“ избра Станислава Армутлиева за министър на културата

0
658
Станислава Армутлиева
Станислава Армутлиева

ПП „Има такъв народ“ избра Станислава Армутлиева за министър на културата, обяви в изявление във Фейсбук лидерът на партията Слави Трифонов. Тя е родена в София. През 1993 година завършва „Актьорско майсторство за драматичен театър“ във ВИТИЗ в класа на Снежина Танковска и проф. Енчо Халачев. Две години преди това създава една от най-големите музикални компании в България, която ексклузивно издава световни изпълнители и продуцира български артисти и до днес. Станислава Армутлиева е председател на Управителния съвет на Българската асоциация на музикалните продуценти.

Трифонов оповести и имената на останалите министри от бъдещия кабинет, който ще бъде сформиран, след състоялите се парламентарни избори на 11 юли 2021 г. Прави впечатление, че повечето са млади, експерти в своите области, с високо образование, получено преди всичко в престижни университети в чужбина, и с управленски опит.

За министър-председател Трифонов предлага Николай Василев. Вицепремиер и министър на външните работи ще е Ради Найденов, а вицепремиер и министър на вътрешните работи – проф. Николай Радулов.

Министър на финансите ще е Мария Бойчинова, министър на икономиката – Любомир Дацов, министър на образованието, иновациите и науката – Наталия Митева, министър на енергетиката – Красимир Ненов, министър на здравеопазването – Велислава Петрова, министър на регионалното развитие и благоустройството – Михаела Лашова, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията – Христо Алексиев, министър на туризма – Ивайло Кожухаров, министър на земеделието, храните и горите – Пламен Абровски, министър на отбрата – Теодора Генчовска, министър на труда, социалната и демографската политика – Лилия Иванова, министър на правосъдието – Петър Илиев, министър на младежта и спорта – Радостин Василев (от Плевен), министър по ромските въпроси – Антония Валентинова.  

„Няма да има прошка за тези, които са нарушили и нарушават закона“, категоричен беше Трифонов. Сред първите дейности, с които ще се заемат новите управляващи, ще са строителството на необходимия брой детски градини в страната, на Детска болница, закупуването на хеликоптери за медицински спасителни цели, с концесионирането и построяването на всички магистрали. Планирано е и закупуването на до 1 млн таблети или лаптопи, които ще бъдат предоставени на българските учители и ученици, както и на специализиран софтуер.

На дневен ред са още стартирането на приватицаията на Българската банка за развитие, подобряването на прозрачността на обществените поръчки, изкореняването на много порочни практики, сред които редици ремонти да се представят за аварийни и така да се избягва провеждане на обществени поръчки. Ще се пристъпи към съкращаване на държавната администрация и дигитализацията й, ще бъдат закрити Специализираният съд и Специализираната прокуратура, ще бъдат въведени мажоритарният вот и субсидия за всички партии от 1 лев, както и електронно гласуване.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here