Пожелания за любов и топлина отправиха с емоционален концерт Люси Дяковска, Плевенската филхармония и Хор „Гена Димитрова“

0
1247
Люси Дяковска

Пожелания за любов и топлина отправиха с емоционален концерт Люси Дяковска, Плевенската филхармония, Хор „Гена Димитрова“ с диригент Анелия Дечева и пианистът Георги Милтиядов. Многобройна публика в препълнената зала „Емил Димитров“ на читалище „Съгласие“ аплодира с възторг коледни песни от цял свят, поднесени в красиви и въздействащи аранжименти на Румен Бояджиев – син, Георги Милтиядов и Константин Добройков. Диригент беше Димитър Косев. Празничното събитие беше подарено на плевенчани от МЦ КИРМ „Св. Елисавета“ с управител доц. д-р Емилияна Конова.

Магията на сцената се сля с настроението на аудиторията. Много от зрителите пееха заедно с изпълнителите емблематични за светлите празници произведения, които ги заредиха с добро настроение, радост, вдъхновение и очакване на топлината и уюта на Коледа.

Интересното музикално пътешествие започна с изпълнения от Хор „Гена Димитрова“ тържествен рождественски химн „Joy to the world“, който въведе аудиторията в дълбокия смисъл на светлите празници. Приказката за красота, топлина, ново начало и символите на коледните празници продължи с историите за Рудолф с червения нос и обичаните „We wish you a Merry Christmas“, „Let it snow“, „Stille Nacht, heilige Nacht“, „O, Holy Night“, „White Christmas“, „Sanrta Claus is coming to town“, „Jingle Bells“, „The little drummer boy“, „Rockin’ arround the Christmas tree“.

Благодарност към Святата майка отправи с „Ave Maria“ от Шуберт Люси Дяковска. Бурни овации предизвика акапелното изпълнение на Хор „Гена Димитрова“ и поп певицата на обичаната песен „Вечерний звон“ в аранжимент и под диригентството на Георги Милтиядов, а темпераментната пуерториканска коледна песен „Feliz Navidad“   провокира много зрители да пляскат и танцуват.

Вълнуващ финал на концерта постави песента „Свети дом“ по музика на Иван Вълев, дългогодишен художествен ръководител на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци и дядо на поп певицата. Към специалното послание на произведението винаги да се връщаме в домовете си, защото там е топлината и силата на корена ни, се присъединиха и певици от Северняшкия ансамбъл.

На раздяла с аплодиращата на крака публика Люси Дяковска обяви, че посвещава изпълненията си на своята майка Росица Дяковска, пианистка и дългогодишен корепетитор на Хор „Гена Димитрова“, и благодари на доц. д-р Емилияна Конова и на нейния екип за благородната им мисия да даряват живот.  

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here