Поппевецът Йордан Марков представя третия си самостоятелен албум „Красива си, Любов“ в Плевен

0
136
Йордан Марков - концерт

Поппевецът Йордан Марков ще представи третия си самостоятелен албум „Красива си, Любов“ в Плевен. Концертът ще се състои на 8 април, от 19 часа, в зала “Катя Попова”. Специално участие в него ще имат младите попизпълнители Невена Пейкова и Иван Гайдаров

Йордан Марков е роден на 15 септември 1993 г. в Силистра. Пее от 5-годишна възраст в най-различни групи и състави, има и солистични изяви. Творческият му път започва в група „Карнавал“ и продължава в Детска школа по изкуствата при Народно читалище “Доростол“ – Силистра. През 2017 г. завършва магистърската си степен в НМА „Проф. Панчо Владигеров“ – специалност поп и джаз пеене, в класа на проф. д-р Стефка Оникян.

Получава покана да продължи висшето си образование в Московската консерватория след участие в конкурса „Шанс“, който се провежда в гр. Нижний Тагил в Русия. Три поредни години е носител на едногодишна стипендия към МОМН по програмата за „Защита на даровитите деца в България“ от конкурса „Речни ноти“ в град Тутракан. Носител е на много престижни награди от национални и международни конкурси за млади изпълнители – в Русия, Казахстан, Македония, Унгария, Латвия, Молдова, Беларус и др.

Споделя, че естрадната музика е най-близо до него, защото е израснал с нея. Освен това тя носи смислени послания, а за него като творец текстът на песента е изключително важен.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here