Плевенският Медицински университет първи в страната въвежда образователната платформа за цифрово обучение на Lecturio

0
369
Медицински университет - Плевен

Плевенският Медицински университет е първият в страната, който въвежда образователната платформа за цифрово обучение на Lecturio от новата учебна година. Като водещ образователен и научноизследователски център, привличащ нарастващ брой български и чуждестранни студенти, университетът непрекъснато търси високотехнологични решения за модернизиране на обучението. С предлагането на водещо цифрово медицинско образование на световно ниво той се присъединява към групата на над 100 реномирани медицински висши училища по света, въвели дигиталната образователна платформа Lecturio.

От новата академична 2020/2021 година чрез Lecturio Медицинският университет в Плевен ще предложи на своите студенти усъвършенствана изцяло дигитална медицинска програма с библиотека от над 400 интерактивни 3D модела на анатомия, 6500 видео лекции, 20 000 въпроса за проверка на знанията и 4000 въпроса за клинични случаи. Всички учебни материали са създадени от световноизвестни преподаватели от водещи университети като Харвард, Йейл, Джон Хопкинс и др. Платформата дава възможност за дигитализация на съществуващата учебна програма по медицина с цел осигуряване на модерно учебно преживяване, което използва най-новите постижения в обучението – “blended learning“, “flipped classrooms“ и “spaced repetition“.

Пандемичната обстановка от COVID-19 налага необходимостта висшето медицинско образование да премине към хибриден модел на обучение – комбинация от присъствено и електронно преподаване. В тези условия Медицинският университет в Плевен успява да предложи на своите студенти най-гъвкавото цифрово учебно решение. Предоставянето на пълната медицинска учебна програма в дигитален формат ще осигури безопасна образователна среда както за студентите, така и за техните преподаватели през новата учебна година.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here