Плевенските художници Огнян Кузманов и Милена Костуркова откриват паралелни камерни изложби живопис в Пловдив

0
466
Огнян Кузманов
Автор: Огнян Кузманов

Плевенските художници Огнян Кузманов и Милена Костуркова откриват паралелни камерни изложби живопис в Пловдив. Събитието ще е в галерия “Андромеда арт”  (ул. “Д-р Чомаков” 1), на 21 октомври, от 18 ч.

Артистичното семейство не за първи път се представя пред публика в този формат. В артпространството на Стария град зрителите ще могат да се насладят на два завладяващи художествени свята, които кореспондират помежду си чрез висотата на естетиката си.

Огнян Кузманов е разпознаваем с магичните женски образи, които приковават вниманието на публиката и я отвеждат в един съвършен свят на нежност, красота, любов и хармония. Темата за Орфей също е сред любимите му за изображение, а абстрактните му платна са отделна паралелна реалност – със свои ритъм, музика и очарование.

Картините на Огнян Кузманов утвърждават красотата, хармонията, любовта, споделянето, подкрепата и вдъхновението като безценни прояви на човека. Те вълнуват с впечатляващата си колористика, недоизказаността и вечните въпроси, които са актуални за всеки. Творбите изразяват потребността на твореца да търси и открива стойностното, вечното и оживотворяващото, за да вдъхва надежда, да носи радост и вяра, че утре ще е по-добре от днес.

Автор: Милена Костуркова

Милена Костуркова ще се представи със своите прекрасни пейзажи, сред които водещо място имат изображенията на морето. Вдъхновение за нея са и старите български къщи, както и природата през всички сезони. Нейната есен е леко меланхолична, приглушена, многолика, смирена и натежала от благодат, зимата е чиста, безмълвна и бяла до съвършенство, лятото е искрящо, романтично, наситено със свобода и мечти, а пролетта – избухнала в нежни краски, ухания и меки форми. Заедно с багрите художничката вплита в платната си и необятната си емоционалност, която прелива към публиката и я покорява. Нежна и топла, като душевността на своята създателка, природата е одухотворена и осезаема. 

Милена Костуркова, която е родом от Пловдивския край, но за първи път представя своя самостоятелна експозиция, ще покаже и красиви натюрморти, в които специално място имат цветята.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here