Плевенски културни институти обединиха творческа енергия в концерта „Майка България“ по повод Деня на независимостта

0
616

Плевенски културни институти обединиха творческа енергия в концерта „Майка България“ по повод Деня на независимостта на страната ни. В програмата са включени обичани от поколения българи патриотични и народни песни в аранжименти на Георги Милтиядов. Публиката ще чуе „Лале ли си, зюмбюл ли си“, „Притури се планината“, „Вечеряй, Радо“, „Девойко, мари, хубава“, „Шуми Марица“, „Хубава си, моя горо“ и др.

Красивите произведения ще бъдат изпълнени от Плевенската филхармония, Общински хор „Гена Димитрова“, Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“, Духовия оркестър и Квартет „ГеоМарЧаЛо“. Диригент ще е Георги Милтиядов. Събитието е под режисурата на Ованес Торосян и с участието на актьори от Драматично-куклен театър „Иван Радоев“. Организатор е Община Плевен.

Концертът ще е на 21 септември, от 19 часа, в Летния театър.

Тържественият ритуал по повод Независимостта на България ще е на 22 септември, от 11 часа, на площад „Стефан Стамболов“. В него ще се включат Духовият оркестър с диригент Пламен Марков и Общински хор „Гена Димитрова“ с диригент Анелия Дечева.  

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here