Плевенската художничка Майя Ананиева спечели „Наградата на журито“ от Националната изложба „Акварел 2022“ в Бургас

0
544
Майя Ананиева

Плевенската художничка Майя Ананиева спечели “Наградата на журито“ на Националната изложба „Акварел 2022“ в Бургас.  Отличието й е присъдено за акварелната й творба “Дъждовен ден“.  

Националната изложба се организира от Бургаската художествена галерия „Петко Задгорски“ и в нея се включиха художници от цялата страна, които творят в тази живописна техника. Изпратени са 150 творби от 93-ма автори. След журирането в Националната изложба “Акварел 2022” на името на Ненко Токмакчиев са експонирани 76 творби от 58 автори.

Участниците бяха оценени от жури с председател проф. Ивайло Мирчев – преподавател в Националната художествена академия в София, и членове проф. Марин Добрев – изкуствовед, директор на ХГ – Стара Загора, проф. Кирил Божков – преподавател в НХГ – София и Диана Саватева – заместник-кмет с ресор култура, туризъм и спорт в Община Бургас.

Творбата на Майя Ананиева вече е собственост на Бургаската художествена галерия „Петко Задгорски“ и ще бъде част от богата колекция от произведения на изтъкнати български художници,  майстори на акварела.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Община Бургас и партньорството на Съюза на българските художници. Майя Ананиева споделя, че присъдената й награда е голяма чест и невероятно преживяване за нея, което й дава нови перспективи и възможности за творческо развитие.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here