Плевенската филхармония, Люси Дяковска и Хор „Гена Димитрова“ канят плевенчани на празничния концерт „Аве Мария“ в навечерието на Коледа

0
632
концерт Аве Мария

Плевенската филхармония, Люси Дяковска и Хор „Гена Димитрова“ канят плевенчани на празничния концерт „Аве Мария“, който ще се състои на 13 декември, от 19 часа, в зала „Емил Димитров“ на читалище „Съгласие“. За публиката ще бъдат осигурени безплатни тестове за COVID-19 на място.

Музикалното събитие е посветена на предстоящите светли празници. Ще прозвучат емблематични песни за Коледа и Нова година от всички краища на света – Италия, Франция, Англия, Америка, България, Русия, които разказват истории за любов и надежда, вяра и спасение за душите.

На диригентския пулт ще е талантливият млад диригент Димитър Косев, а въздействащите симфонични аранжименти са на Румен Бояджиев – син, Георги Милтиядов и Константин Добройков.

Концертът ще бъде представен на 18 декември, от 19 часа, в зала „България“, като в него ще участват Люси Дяковска, Плевенска филхармония и Националния филхармоничен хор „Светослав Обретенов“ с диригент Славил Димитров.

На 22 декември музикалното събитие ще зарадва и варненската публика. Мястото на творческата среща е Фестивалният и конгресен център в града, а началото – 19 часа.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here