Плевенската филхармония кани на концерт с авторска музика на Константин Костов, Ангел Заберски и Христо Йоцов

0
257
Концерт

Плевенската филхармония кани на концерт с авторска музика на Константин Костов, Ангел Заберски и Христо Йоцов.

В програмата е включена премиера на Концерт за джаз пиано и оркестър от Константин Костов, който ще бъде и солист. Той е възпитаник на плевенското НУИ “Панайот Пипков”, след което продължава образованието си в НМА “Проф. Панчо Владигеров” – София, и Мюнхен, Германия, където живее и твори до днес. Често използва фолклорни мотиви и не се бои да прави преработки на класически произведения в комбинация с джаз. Свири на международни фестивали и концертни сцени в Европа и Азия в колаборации със световноизвестни музиканти. Появата на плевенска сцена на виртуозния пианист и композитор винаги е удоволствие за публиката.

Второто произведение, което ще чуе публиката, е „Капризите на една дама“ от Ангел Заберски – син. Авторът споделя, че „музиката е много образна, филмова, с различни настроения – и с драматични моменти, и с комични елементи, и с романтика и любовни трепети.“ Творбата беше представена премиерно миналата година в рамките на инициативата “Ново поколение” на Държавна опера – Русе.

Третото произведение в програмата е Концерт за обой и оркестър, създаден от Христо Йоцов специално за френския именит обоист Давид Валтер.

Концертът в Плевен ще е на 15 февруари, в зала “Катя Попова”, от 19 ч. На следващия 16 февруари музикалното събитие ще бъде представено и в София – в зала “България”, от 19 ч. Диригент ще е Борислав Йоцов.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here