Плевенската филхармония и Хор “Гена Димитрова” представят “Реквием” от Моцарт в навечерието на Великден 

0
695
Католическа църква

Плевенската филхармония и Общински хор “Гена Димитрова” – Плевен, с диригент Анелия Дечева ще изпълнят вълнуващия “Реквием” от В. А. Моцарт. Музикалното събитие ще е на 12 април, от 19 ч., в Католическата църква (бул. „Христо Ботев“ 180) в Плевен. Входът за публиката ще е свободен.

Солисти ще са Пламена Гиргинова – сопран, Анелия Дечева – мецосопран, Георги Султанов – тенор, и Александър Носиков – бас.

Същата вечер почитателите на класическата музика ще имат удоволствието да чуят и Концерт за цигулка и оркестър № 2 от В. А. Моцарт в изпълнение на Плевенската филхармония със солист виртуозната цигуларка и концертмайстор на камерен оркестър “Дианополис” – Ямбол, Красимира Султанова.

На 24 април 2023 г. двата плевенски състава ще открият тържествено Музикалните празници “Златната Диана” в Ямбол. Събитието е посветено на създателя на музикалния форум маестро Николай Султанов, а първият концерт ще е в Голямата зала на Община Ямбол.

Плевенската филхармония и Общински хор “Гена Димитрова” ще представят “Реквием” от В. А. Моцарт със същия солистичен състав, а по традиция в специалната вечер ще се изявят и домакините от Камерен оркестър „Дианополис”. Те ще изпълнят Концерт за цигулка и оркестър № 2 от В. А. Моцарт със солист Красимира Султанова.

Диригент и на двата концерта – в Плевен и Ямбол, ще е маестро Драгомир Йосифов.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here