Плевенска сграда се състезава в международния европейски конкурс за най-красиви фасади „Life Challenge 2020”

0
766
ЦРД - Плевен

Сградата на Центъра за подпомагане на личностно развитие – ЦРД, който се намира на ул. „Дойран” № 79 в Плевен, се състезава в категория „Реновиране на исторически сгради” в международния европейски конкурс за най-красиви фасади „Life Challenge 2020”. Журито, съставено от изявени архитекти от 13 държави, е започнало предварителния подбор на фасадите, които ще се класират за финалния кръг. От българска страна член на журито е арх. Светослав Станиславов.

От 7 февруари 2020 г. до 15 април 2020 г. (до 12.00 часа на обяд) ще се проведе и публично онлайн гласуване. Всеки ще може да подкрепи еднократно избрана от него фасада, като посочи своята оценка от 1 до 5.

Фасадите, които съберат най-много харесвания от публичния вот в отделните категории, ще бъдат обявени на тържествена галавечер във Валенсия на 14 май 2020 г. Желаещите да подкрепят плевенската фасада могат да гласуват на: https://baumit.bg/lifechallenge2020/projects/historical-renovation/2437/centar-za-lichnostno-razvitie-pleven

Конкурсът за най-красиви фасади „Life Challenge 2020” се провежда на всеки две години, а заявление за участие са подали 387 избрани фасади от 25 държави от Европа. Участниците се състезават в шест категории:

1. Еднофамилни къщи – ново строителство;

2. Жилищни сгради – ново строителство;

3. Нежилищни сгради – ново строителство;

4. Термично саниране;

5. Реновиране на исторически сгради;

6. Вдъхновени от структурата.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here