Плевенчанките Василена Серафимова и Зорница Иларионова ще участват в Международния фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща“ в Пловдив

0
867
Василена Серафимова и Зорница Иларионова

Плевенчанките Василена Серафимова и Зорница Иларионова ще участват в XI-я Международен фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща“ 2020, който ще се състои в уютната атмосфера на стария Пловдив от 16 юни до 5 юли.

Перкусионистката Василена Серафимова, обявена в програмата като „кралицата на маримбата“, ще зарадва всички ценители на високото изкуство със самостоятелен рецитал, който ще се състои на 30 юни от 18,30 часа в Балабановата къща. Ще представи произведения на композиторите Й. С. Бах, А. Пиацола, А. Албериц, Филип Глас и др., както и собствена композиция.

Няколко дни по-късно, на 4 юли от 18,30 часа в Балабанова къща, в музикалния празник се включва и цигуларката Зорница Иларионова, а рециталът й е от цикъла “Изтъкнати камеристи” I. Заедно с виолончелиста Атанас Кръстев дуото ще представи камерна музика за цигулка и виолончело от композиторите Г. Ф. Хендел, Й. С. Бах, М. Равел, Ф. Крайслер, Н. Паганини и др. Всеки от двамата ще има и солово изпълнение. „Един много вълнуващ и чакан момент! Щастлива съм да споделя с вас, че след тежките месеци на световна пандемия ще бъдем отново на сцената с прекрасния Атанас Кръстев. Очакваме ви с радост и голямо нетърпениe!“, коментира по повод събитието Зорница Иларионова.

Зорница Иларионова

Международният фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща“ 2020 в Пловдив ще бъде открит от камерзенгерин на Виенската държавна опера Красимира Стоянова. Във фестивалните дни ще се включат много изтъкнати изпълнители, между които Зефира Вълова – барокова цигулка, Сабина Йорданова – бароков фагот, Василий Илисавский – чембало, Вокална формация „Светоглас“, Формация „Джазтет“, Струнен квартет “Фрош”, Николай Маринов – пиано.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here