Плевенчанката Елизабет Захариева ще представи България на престижен международен вокален конкурс в Литва

0
429
Елизабет Захариева

Плевенчанката Елизабет Захариева ще представи България на престижния Международен вокален конкурс ““Baltic Voice 2022” в Литва, който ще се състои през месец юни тази година. Форумът е на много високо ниво и е от календара на Световната асоциация на изпълнителските изкуства WAPA.

Талантливата и чаровна певица премина успешно първия кръг, който се проведе онлайн, и се класира за финала, който ще е присъствен. Елизабет впечатли журито с изпълнението си на емблематичната песен за рокгрупа Queen – “The show must go on”. Тя и вокалният й педагог Доротея Люцканова предстои да решат кои песни да представи на финала. “Работя по 4 нови песни и ще имам избор. Очаквам много силна конкуренция, защото участниците са фаворити в своите държави и са победители в едни от най-силните конкурси. Подготовката ми продължава. Очаквам с нетърпение и другите международни конкурси за които съм поканена”, коментира за “Духът на Плевен” Елизабет Захариева.

След участието й в Литва, продължава подготовката й и за едни от най-мащабните формати в Италия, Тайланд, Малдивите, Германия, Париж, Тенерифе, Лондон, Малта и Казахстан.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here