Плевен е домакин на Държавното първенство по баскетбол за юноши до 15 години – днес са финалните двубои

0
70
"Спартак" - Плевен

За първи път от 30 години насам Плевен е домакин на финалите от Държавното първенство по баскетбол за юноши до 15 години. В турнира участват общо 12 отбора, като финалните двубои между най-добрите ще се играят днес, 12 юни, от 9 часа.

Вчера баскетболният „Спартак“ – Плевен, победи „Черно море Тича“ – Варна, със 71:50 и днес от 11:00 часа ще се състезава за 5-то място в турнира срещу БК „Доростол“ – Силистра.

Официалният старт на спортното събитие даде на 10-ти юни заместник-кметът на Община Плевен Елина Димитрова.

„Радвам се да ви посрещнем в Плевен с добре дошли на държавните финали по баскетбол за момчета до 15 години. От името на Община Плевен пожелавам успех на всички – отбори, треньори и щабове! И нека Плевен остане с пълна сила на националната баскетболна карта – със своя любим отбор „Спартак“ – Плевен и неговата вярна публика, с любов и гостоприемство към всички играчи и почитатели на тази невероятна игра“, обърна се към присъстващите в зала „Балканстрой“ Елина Димитрова.

Гости на откриване бяха още Филип Виденов – президент на Българската федерация по баскетбол, Цветан Антов – баскетболна легенда и директор на Спортно училище „Георги Бенковски“ – гр. Плевен, дългогодишен състезател на Баскетболен клуб „Спартак“ – Плевен“ и на националния отбор, Ваня Първанова – началник-отдел „Спорт“ в Община Плевен. Успех на състезателите пожела и Богдан Петков – изпълнителен директор на БК „Спартак“ – Плевен.

Преди началото на поредната оспорвана битка на терена излезе мажоретният състав на СУ „Иван Вазов“, Плевен с ръководител Надя Тодорова, който поздрави с изпълнението си играчи, публика и гости.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here