Писателят Стефан Кръстев кани на среща-разговор в читалище „Съгласие 1869“

0
259
Стефан Кръстев

На среща-разговор “Книга с автограф” с писателя Стефан Кръстев канят от читалище “Съгласие 1869”. Домакините обещават нестандартно преживяване в уютната зала „Библиотеката“ – с чаша вино, четене на живо и представяне чрез мултимедия, книги, приятели. В центъра на артистична вечер ще е новата електронна книга от поредицата „Репортажи от Платония: „Витална граница“. Събитието ще е на 22 февруари, от 18 часа.

“Платония. Това е светът, в който на всеки е намерено най-подходящото място. От всеки има полза, дори от просяците, дори от престъпниците, които получават лиценз за дейността си. Да подобриш тялото си е лесно и достъпно. Това е и светът, в който всеки има електронните си маркери. Защитен е и дори след смъртта животът му е гарантиран. Платония изглежда идеалната държава. Сбъднала се технологична версия на Държавата на Платон. Но какво означава за несъвършения човек да живее в съвършен свят? Не и ли това най-големият кошмар? В серия от романи описвам този свят: по-скоро мисловен експеримент, отколкото научна фантастика. Много от нещата, които в началото изглеждаха далечни във времето, вече се сбъднаха. За добро или за лошо, Платония настъпва…”, споделя авторът.

Стефан Димитров Кръстев (Цефулес) е български писател. Роден е на 14 септември 1969 г. в Асеновград. Учи в родния си град и в София, живее и работи в различни градове, а от 2009 г. се установява в Плевен. Пише в жанровете научна фантастика, фентъзи, антиутопия и трилър. Автор е на над 1000 разказа, над 20 (издадени и неиздадени) романа, киносценарии и пиеси. Има над 500 публикации в периодичния печат, в печатни и електронни медии. Носител е на различни награди, сред които за фантастичен разказ на радио „Христо Ботев“.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here