Писателят Георги Бърдаров е специален гост на Тържественото дипломиране на Випуск 2021 и Випуск 2022 български и чуждестранни млади лекари

0
404
Медицински университет - Плевен

Медицинският университет в Плевен и Факултетът по медицина организират Празнично шествие и Тържествена промоция на младите лекари от Випуск 2021 и Випуск 2022 – българо- и англоезично обучение на 14 май 2022 г., събота. Празничното шествие ще стартира от Ректората в 10:00 ч. с ритуал по предаване на символите на университета и ще завърши с поднасяне на венец пред Параклис-мавзолей „Св. Георги Победоносец“. Тържественият ритуал по дипломиране ще се проведе на площад „Възраждане“ от 11:00 ч. 

Специален гост на тържественото дипломиране на младите лекари e писателят Георги Бърдаров, който ще изнесе мотивиращо слово. Доц. д-р Бърдаров е преподавател по демография и етно-религиозни конфликти в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Дебютният му роман „Аз още броя дните“ се превърна в бестселър и му донесе наградата на клуб „Перото“. Най-новият му роман е Absolvo Te!, който достига до дъното на един нестихващ и безумен братоубийствен конфликт и му носи Наградата за литература на Европейския съюз.

След успешно завършен 6-годишен курс на обучение общо 200 абсолвенти медици – българо- и англоезично обучение – ще придобият образователно-квалификационна степен „Магистър” и професионална квалификация „лекар”. 17 млади лекари от Випуск 2021 завършват с отличен успех. Носител на приза “Златен Хипократ е д-р Борис Великов Динков от град Карнобат, първенец на випуска, завършил с пълно отличие 6.00.

Чуждестранните дипломанти от Випуск 2022 са от над 20 държави – Великобритания, Италия, Германия, Испания, Гърция, Турция, Индия, Япония, Нигерия, Южна Африка, Португалия и други. 10 от тях са с отличен успех, а първенецът на випуска е д-р Григориос Ангелидис от Гърция.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here