Писателката Ивелина Радионова ще представи книгата си “Вълшебство за Коледа” в Плевен

0
271
Ивелина Радионова

Писателката Ивелина Радионова ще представи книгата си “Вълшебство за Коледа” в Плевен. Творческата среща ще е на 15 декември, петък, от 17,30 ч., в читалище „Лик“ – Плевен (ул. “П. Р. Славейков” 23), което е организатор на проявата.

Ивелина Радионова е родена през 1977 г. в гр. Провадия. Завършила е висшето си образование в Икономическия университет, гр. Варна. В момента работи като гл. счетоводител в частна фирма. Автор е на стихосбирките „България в сърцето ми”, „Златни нишки”, „Копнеж по слънце”, „В тебе аз ще остана” и „Все ти пиша, Любов” и на повестите „Обич“ и „Алтъна”. Нейни стихове са публикувани в поетични сборници, във вестници и списания.

Носител е на множество награди, сред които са първа награда в конкурса „Свищовски лозници”, втора награда за епична книга в гр. Шипка, втора награда в литературния конкурс „Рада Казалийска” в гр. София, трета и специална награди в конкурса под надслов „Мила Родино”, първа награда в литературния конкурс в гр. Дряново, втора награда в литературния конкурс в гр. Сопот, трета награда в конкурса, посветен на Н. Вапцаров, втора награда за разказ в конкурса „Дървото на живота“, специални награди в конкурса „Добромир Тонев” в Пловдив и „Диря в морето” във Варна и награда за цялостно творчество, посветено на България. Няколко нейни стихотворения са превърнати в песни.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here