Пианистката Мариана Мирчева и цигуларката Евгения Лозанова поднасят музикален букет от класика, джаз и латино

0
369
Цигулка и пиано

Пианистката Мариана Мирчева и цигуларката Евгения Лозанова ще зарадват почитателите си с концерта “Музикален букет”, в който са събрали релаксираща музика, класика, джаз и латино. Музикалната вечер ще е на 30 септември, петък, от 19 часа, в кафе “Бордо” (ул. “Сан Стефано” 14) в Плевен.

Мариана Мирчева е родена в Плевен, където завършва СМУ “Панайот Пипков” с две специалности – пеене и пиано, а в последствие – и АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ в Пловдив, със специалност музикална педагогика.

Професионалният й път е свързан с Плевенската, Старозагорската и Софийската опери, с Музикалния театър “Стефан Македонски” в София, както и с Операта в Измир, Турция. Участвала е в няколко триа, с които изпълнява класическа музика на италианските круизни кораби MSC. Четири години е пианист на Плевенската филхармония, а понастоящем е корепетитор в Общински хор „Гена Димитрова“ – Плевен. 

Евгения Лозанова също е възпитаничка на Средното музикално училище “Панайот Пипков“ – Плевен и на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство “Проф. „Проф. Асен Диамандиев“ в Пловдив. Професионалната й кариера е свързана с Пловдивската опера, Видинската и Плевенската филхармонии. Паралелно с това участва в много музикални проекти в града и страната.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here