Песента “Клада” на Милен Македонски и Костадин Филипов грабна първа награда на конкурса “Мелодията на водата” – премиерата на видеоклипа е днес

0
376
Песен
От ляво надясно: Костадин Филипов, Виктория Главчева, Милен Македонски и Георги Милтиядов.

Баладата „Клада“ по музика на плевенчанина Милен Македонски и текст на журналиста, писател и поет Костадин Филипов грабна първа награда в първото издание на Конкурса за нова българска песен „Мелодията на водата“, състоял се в град Хисаря. Въздействащото изпълнение на песента беше на Виктория Главчева, която покори публиката и журито заедно с прекрасните музиканти от Плевенската филхармония под диригентството на маестро Георги Милтиядов.

Авторитетното жури в състав Стефан Диомов, Надежда Захариева, Маргарита Хранова, Кристиан Илиев и Здравко Петров оцени „Клада“ като най-добра сред 12-те финални песни на музикалното събитие, организирано от Сдружение „Петнадесет лалета“ и Община Хисаря. Премиерата на видеоклипа към песента „Клада“ ще е на 18 юли, понеделник, в предаването “Преди обед” по bTV. Гост ще бъде Виктория Главчева.

“Клада” е пореден общ творчески проект на изявения български музикант, композитор, певец, аранжор и текстописец Милен Македонски от Плевен и на журналиста, писател и поет Костадин Филипов. Плод на съвместната им работа е и баладата “Ти ела” в изпълнение на блестящата българска поппевица Маргарита Хранова, с която Милен Македонски има дългогодишна вдъхновяваща творческа работа и издаден албум “Копнеж” с негови песни, които тя изпълнява.    

Премиерата на парчето се състоя на 15 април 2022 г. в предаването “Тази сутрин” на bTV. Ценителите на хубавата българска песен се насладиха още на китарите на Бисер Иванов, а в красивия и въздействащ видеоклип видяха и ефирното участие на шампионите по спортни танци Калина Джамбазка и Братан Братанов. Песента беше създадена като специален подарък за 70-годишния юбилей на голямата българска певица Маргарита Хранова, който тя отпразнува на 20 декември 2021 г. 

Снимки: KokoFresha Photography

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here