„Пейзажи от едно различно място“ представя в Пловдив художничката с плевенски корени Долорес Дилова

0
378

„Пейзажи от едно различно място“ ще представи в пловдивската галерия U park (ул. „Отец Паисий“ 24) изявената българска художничка с плевенски корени Долорес Дилова. Изложбата ще бъде открита на 21 септември, от 18 ч.

Долорес Дилова е художничка, която притежава отличителен стил и колорит, разпознаваема искрена творческа автентичност, намерила отдавна признание, както чрез обичта на интелектуални почитатели, така и чрез много международни и родни престижни отличия. Не спира да се развива като творец, да обогатява емоциите си и да надгражда уменията си, като не изневерява на наследеното светоусещане и уроците на своя баща – яркия импресионист Дило Дилов, свързал творческия си и житейски път с Плевен. Долорес Дилова изследва природата като основен извор на вдъхновение, на красота и хармония, създавайки емоционални своеобразни алегории на портрети на пейзажи.

Платната й са омагьосващи и покоряват публиката с ярка емоция, хармония, безкомпромисна естетика, мека енергия и специален колорит. Природата през очите и изразните средства на плевенчанката оживява по неподражаем начин, който магнетично притегля зрителя към себе си, а той потъва с всичките си сетива в това измерение на красотата, която храни душите с невидимия, но животворящ хляб на стойностното изкуство.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here