Първият Национален фестивал по спортни танци за Купа “Зорая” предстои в Плевен

0
483
Купа "Зорая"

Първият Национален фестивал по спортни танци за Купа “Зорая” ще се състои на 24 септември в зала “Балканстрой” в Плевен. Състезанието е от висок ранг и се очаква да събере около 400 състезатели от страната, както и много гости. Организатори на състезанието са неуморните, всеотдайни и креативни Десислава Йотова и Милчо Петров – дългогодишни изявени състезатели и треньори по спортни танци.

Спортното събитие е под егидата на Българска национална федерация по спортни танци и е разделено на три части: Изгряващи звезди, Открит турнир по класове, което дава възможност за събиране на точки и преминаване в по-висок състезателен клас, и Купа “Зорая“, по време на която ще премерят сили най-добрите двойки на България, разделени по възрастови групи.

Официалната част и финалите ще се проведат вечерта. Регистрацията на състезателите ще е от 10 до 22 септември. Кметът на Община Плевен е поканен да открие събитието.   

За Десислава Йотова и Милчо Петров

Десислава Йотова и Милчо Петров вече 34 години са на сцена. Те се занимават със спортни танци от деца и го правят с огромна любов, защото това е техният живот. Постигнали са много върхове заедно, състезават се в най-високия възможен танцов клас, изградили са успешна професионална кариера и не спират да се раздвиват.

Двамата изпълнители са петкратни шампиони на България в съответната им възрастова група и имат права да представляват страната ни на европейски и световни първенства. Състезавали са се вече на читири световни турнира и всеки път постигат много добро класиране, като в момента са 19-ти в Световната ранглиста.

Освен това са и треньори на Клуб по спортни танци „Зорая“ – Плевен. Техните танцови двойки са сред най-добрите в България, а една от тях – София Андреева и Никола Пеев, е абсолютен шампион в състезателния си клас и във възрастовата си група. Десислава Йотова и Милчо Петров ръководят и Танцова школа “Зорая” към едноименния клуб, в която се обучават 130 деца, а това я прави една от най-многобройните в страната. Ежегодно провеждат няколко емблематични концерта, които са чакани с нетърпение и преминават с огромен успех.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here