Паолена Бънджева и Виктор Девенски от НУИ “П. Пипков” завоюваха най-престижните награди от вокални конкурси в Горна Оряховица и Ловеч

0
345
Паолена Бънджена

Паолена Бънджева и Виктор Девенски от НУИ “П. Пипков” – Плевен, завоюваха най-престижните награди от вокални конкурси, провели се в градовете Горна Оряховица и Ловеч.

Талантливата Паолена Бънджева (12 клас) от класа по поп и джаз пеене на д-р Доротея Люцканова завоюва четири престижни награди от четвъртото издание на Артфестивала за вокално изкуство „Новите звезди на България“, който се проведе на 18 и 19 май в град Ловеч. Тя спечели Гранд при в категория “Джаз” и възможност да участва в галаконцерта и три първи награди в своята възрастова група (17 – 19 години): в категориите “Джаз”, “Естрада” и “Филмова музика и мюзикъл“. Те се представи с изпълнения на песните So many stars (джаз стандарт), „Сбогом, мое море!“ (естрада) и It never was you (мюзикъл).

Паолена Бънджева и нейният вокален педагог д-р Доротея Люцканова

Организатори на Артфестивала за вокално изкуство „Новите звезди на България“ са Народно читалище “Бяла Анаста – 2016“ и Модна къща “Перлита“ с подкрепата на Община Ловеч и Съюза на организациите за любителско изкуство. По време на събитието се изявиха повече от 250 участници от цялата страна, а солисти и вокални групи представиха над 170 изпълнения в осем вокални жанра.

Младите таланти оцени жури в състав известната народна певица Гуна Иванова, Мартин Николов – финалист от телевизионния формат “Гласът на България“, Латинка Петрова, Драгомир Георгиев, Мариета Славчева – директор на фестивала, и Кристиан Костов – артистичен директор.

Виктор Девенски (11 клас) също добави към богатата си колекция с награди още две. Той беше удостоен с най-високото отличие – Гран при, на XVIII-я Международен конкурс за популярна песен „Нова музика“ 2024 г., който се проведе в Горна Оряховица на 17, 18 и 19 май. 

Виктор Девенски (вторият вляво!, членовете на журито и творческият директор на „Нова музика“ Аделина Колева.

Талантливият ученик от класа по поп и джаз пеене на Венелин Андреев получи диплом, статуетка и парична премия в размер на 500 лв., осигурена от УС на читалище Народно читалище „Напредък 1869”, което организира конкурса. Чаровният изпълнител се представи с песните „По първи петли“ от репертоара на Васил Найден и „Felling good“, създадена през 1964 г. за мюзикъла The Roar of the Greasepaint – The Smell of the Crowd.

Участниците бяха оценени от жури в състав вокалния педагог Милена Добрева, композиторът и диригент Георги Милтиядов и поппевецът Стефан Илчев. Творчески директор на „Нова музика“ е почетният гражданин на Горна Оряховица и основател на конкурса и вокалната школа в града Аделина Колева.

Виктор Девенски с голямата награда на XVIII-я Международен конкурс за популярна песен „Нова музика“ 2024 г.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here