ОУ „Д-р Петър Берон“ в Плевен започна учебна година с благотворителна кампания в подкрепа на третокласник

0
212
ОУ "Д-р Петър Берон"

Над 700 ученици прекрачиха днес прага на ОУ „Д-р Петър Берон“ – Плевен. Училището посрещна новата 2023/2024 учебна година с обновен двор и нови открити и закрити зони за спорт, финансирани по „Програма за изграждане и основен ремонт на спортни площадки в държавните и общински училища“ по проект на Община Плевен. От бюджета на учебното заведение са изградени тенис корт, футболно и волейболно игрища и площадка за бадминтон.

ОУ „Д-р Петър Берон“ оживя от грейналите лица на учениците, от вълнението на първокласниците, от радостните сълзи в очите на родителите, от усмивките на учителите, от песните и стиховете, изпълнени от учениците. Приветствия към училищната общност поднесоха Ваня Дражева – директор на ОУ „Д-р Петър Берон“, и инж. Атанас Върбанов – председател на Училищното настоятелство „Успяваме заедно“. Гост на тържественото откриване беше Стефан Милев – заместник-кмет на Община Плевен, който пожела на родителите – търпение, на учениците – по-малко домашни, и зарадва всички с новината за предстоящото саниране на училищната сграда и физкултурния салон по проект на Община Плевен, финансиран от Оперативна програма “Национален план за възстановяване и устойчивост“ – процедура „Модернизация на образователната среда“.

На празника присъстваха Георги Кръстев – бивш директор на ОУ „Д-р Петър Берон“, и представители на партниращи организации.

Ученици, родители и учители откликнаха на призива, отправен от Педагогическия съвет на ОУ „Д-р Петър Берон“, и дариха средства за животоспасяващо лечение на третокласник от училището.

Информация: Община Плевен

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here