Открито студио на БНР в Плевен ще представи културата и историята на града

0
474
Панорама „Плевенска епопея 1877 г.”

Открито студио на БНР в Плевен ще представи културата и историята на града и региона. Последното издание на програма „Хоризонт“: „Чуй лятото“ ще се състои на живо от Плевен на 3 септември, от 9 до 12 часа.

Във фокуса на вниманието на журналистите ще са още талантливите деца на Плевен, сред които Антоанета Гъркова от НУИ “П. Пипков. Ще стане дума за ежедневието на екскурзовода Богомил Стоев в единствения по рода си историко-художествен музей Панорама „Плевенска епопея 1877“. Поппевицата Люси Дяковска ще разкаже какво я свързва със Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци “Иван Вълев” и Плевенската филхармония.

В студиото ще са водещият Иван Русланов и кореспондентът на БНР за Плевен Латинка Светозарова. Иван Русланов е автор и водещ на предаванията „Понеделник вечер“ и „Нощен Хоризонт“, редактор е в култовото „12+3“. Успява да вземе интересни интервюта от световноизвестни личности, между които писателката Рута Сепетис, португалският автор Жоао Пинто Коелю, който повече от 30 години изследва Холокоста, италианският писател Доменико Дара, майката на Илън Мъск и много други.

Това е само малка част от разказа със звук за Плевен, уточняват авторите на предаването.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here