Открит летателен ден ще се проведе в 12-та авиационна база по повод празника й

0
113
Летище Долна Митрополия, 12-та авиационна база

Открит летателен ден ще се проведе в 12-та авиационна база по повод празника й. Събитието ще е на 30 март 2024 год. (събота), от 10:00 ч. Входът е свободен.

Вратите за посетители ще бъдат отворени в 09:00 часа. Пропускателният режим ще се осъществи през Портал № 2, който се намира от източната страна на летище Долна Митрополия (преди кръстовището в посока Плевен – Гулянци).

В 10 ч. започва тържествената церемония, а в 11 ч. е началото на летателната програма. 

Пилотите на 12-та авиационна база ще изпълнят полети със самолети “Pilatus” РС-9М, L-39 “Albatros” и ZLIN 242L. Ще представят прост пилотаж, сложен пилотаж, прелитане в състав на смесена група, изпълнение на акробатични фигури и още много демонстрации.

Във времето от 10:00 до 13:00 ч. на разположение на посетителите ще бъде изложена авиационна, самолетообслужваща, противопожарна и специална техника.

Всички гости на празника ще имат възможност да влязат в кабините на самолетите и да си направят уникална снимка за спомен. Ще бъдат представени различни видове леко стрелково оръжие, височинно оборудване и летателни костюми.

Информация: 12-та авиационна база

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here