От читалище „Съгласие“ призоваха общинските съветници в Плевен да отделят 10% от възнагражденията си за културни проекти, свързани с деца

0
726
Читалище "Съгласие"

Настоятелството на читалище „Съгласие 1869“ призова общинските съветнци в Плевен да примат решение, съгласно което да отделят поне 10% от месечното си възнаграждение за подпомагане на проекти и дейности, свързани и/или създадени от деца в областта на културата и спорта.

„Надяваме се, че ще възприемете предложението ни като рационално и като израз както на гражданска позиция, така и, най-вече, като загриженост за развитието на талантливите деца в Плевен“, се казва в писмото на читалищното настоятелство с председател Ивайло Атанасов до председателя на Общинския съвет в Плевен Мартин Митев.

От културния институт посочват, че подобна инициатива вече е реализирана от съветниците в град Луковит и е подкрепена и от кмета на Община Луковит Иван Грънчаров. Решението е прието на 29 ноември 2019 г на заседание на местния Общински съвет. Съветниците са си гласуваи само 10% възнаграждение от средната брутна работна заплата в общинската администрация. Средствата, които няма да бъдат дадени за техните заплати, ще се използват за подпомагане на спорта и пенсионерските клубове в Община Луковит, посочват от читалище „Съгласие 1869“.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here